Bid voor de volken!

Gebed is een enorm belangrijke en waardevolle taak van de christen. Angus Buchan, evangelist en voormalige boer in Zuid-Afrika, bracht vele duizenden het evangelie en initieerde daarnaast een enorme gebedsbeweging. Angus zei eens ‘Als de mens werk, dan werkt de mens; maar als de mens bidt, dan werkt God.’ Ook is iedereen in staat te bidden. Wie je ook bent. Als je geraakt bent door Gods liefde voor de volken, zorg dan als eerste dat je het gebed voor de volken in je persoonlijke gebedslevens integreert. Daardoor ‘werk’ je actief mee aan het zegenen van alle volken, maar tegelijk geef je God de ruimte om Zijn passie steeds weer opnieuw in jou aan te wakkeren. Gebed is in die zin werkelijk een levenslijn.

Naast je persoonlijke gebedsleven kun je reguliere gebedstijden ook verrijken met het gebed voor de volken. Heel eenvoudig door tijdens zo’n tijd te bidden voor een volk, of door voorafgaand aan de gebedstijd informatie met de deelnemers te delen. En als je het helemaal wilt uitpakken: wat als je eens in de zoveel tijd een speciale gebedstijd zou organiseren voor de volken, zending en zendingswerkers.

Op deze pagina staan wat websites die jou kunnen helpen om gericht en met de nodige achtergrondinformatie te bidden voor de volken.  

Onbereikt volk van de maand
Iedere maand wordt hier een nieuw volk voorgesteld om voor te bidden, inclusief een klein beetje achtergrondinformatie en links naar andere informatiebronnen over dat volk. Dit initiatief is gestart in 2023.

30 Dagen gebed tijdens ramadan
Tijdens de Islamitische ramadan zijn er vele christenen die bidden voor hun Moslim medemens. Frontiers ondersteunt dit door het uitgeven van een gebedsgids. Op hun website vind je ook andere Nederlandstalige materialen die het gebed kunnen voeden en ondersteunen.

15 Dagen gebed voor de Hindoewereld
De gebedscampagne 15 dagen gebed voor de hindoe-wereld roept je als christen op om 15 dagen te bidden voor onze meer dan 1 miljard hindoe-naasten wereldwijd.

HIERONDER VIND JE ENGELSTALIGE WEBSITES

Prayercast (Engels)
Prayercast.com biedt voor nagenoeg ieder volk, land en religie, hulp om te bidden. Statistieken, behulpzame en mooie inleidende korte video’s en achtergrondinformatie zijn hier snel en overzichtelijk te vinden.

Joshua Project (Engels)
joshuaproject.net is een onmisbare bron om informatie te vergaren over volken, landen en religies. Daarnaast bieden ze ook indrukwekkende hulpmiddelen voor het gebed voor de volken, zoals een onbereikt volk van de dag, een gebedsapp etc. 

Operation World
Voordat het internet er was gaf Operation World (OW) al een boek uit dat gebruikt kon worden om voor landen en volken te bidden. Op hun website vind je verschillende hulpmiddelen om te helpen bij het bidden voor de volken. OW is een onderdeel van WEC International.